May 23, 2012

SUVIKÕRVITSA-SÜGIS

SUVIKÕRVITSA-SINGI PIRUKAS
NB! põnev põhi:P

LAHTISE PIRUKA/PITSA PÕHI: 2 dl kaerahelbeid, 4dl nisujahu, 1tl küpsetuspulbrit segada, lisada 3/4 dl õli, 2 muna ja 3dl piima, sgea kiirelt läbi (tainas jääb üsna vedel) ja vala kypsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, eelküpseta põhja 5 min 225 kraadi juures:) 

TÄIDIS: praadida sink, sibul, kyyslauk, tykeldatud suvikõrvits, maitsesta soola,pipra ja tyymianiga, vala täidis eelkypsetatud põhjale, lisa tomatid. Sega omavahel 3 muna, 2 dl piima ja 150 gr riivitud juustu ja vala täidisele, küpseta u 30 min 225 juures, kuni pirukas on pealt kuldpruun:)
/konsumi kliendilehest/



***
MINU ANNI ARROST INSPIREERITUD SUVIKÕRVITSA-SEENEPADA:

prae oliiviõlis seened (kõige parem kukekad, aga ka shampinjonid on head), sibula, kyyslaugu;
hauta potis kartulid, suvikõrvits
rösti pannil kõrvitsa- ja seesamiseemned

sega kõik kokku ja hauta veel veidiserveeri sojakastmega:P



***


EMPSI VORM POSTIMEHE "ARTERIST"

*baklazhaan ratasteks, soola peale , pool tundi seista, siis pühid lauapaberiga kuivaks
*pannile 2 küüslauguküünt - purust, hakit tomateid, kui vürtsist tahad - nats hakit tshillit
*lisad pannile, pipart, soola, nats suhkrut, basiilikut, hautad
*mina tegin eelmine kord nii, et panin sekka pannile leotatud soolaseeni, aga seekord praetud kanafileed
*siis võtad ahjuvormi- määrida pole vaja, laod põhja baklazhaanid, mina neid eelnevalt ei prae, palju rasva muidu
*peale panin täna kanafilee, siis see kaste tomat jms pannilt- väga hea lõhn!
*ja kõige peale riivjuustu või niisama pudistatud
ja 200 kr ahjus umbes 30 min- juust küpseb-sulab ja kui katsud , on bakla pehme
*vääääga maitsev
*toorsalat kõrvale

***

ANNE-LY PRAEVÄRK

lihtsalt sibul suvikõrvits tomat
kõik tykkideks

ja praen hautan
tuunikala ka
riisiga